Kolomliften

Kies voor kwaliteit met een STAPRO kolomlift, volledig ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Modulair ontwerp voor elke ruimte. 

Kolomliften

Kolomliften

Een STAPRO goederenlift met hefmast oftewel kolomlift of hefmast goederenlift genoemd, is de ideale oplossing om goederen efficiënt, snel en veilig tussen uw verdiepingen te verplaatsen. Deze goederenlift maakt gebruik van een verticale geleider waarlangs de hefkooi zich verplaatst. Alle kolomliften zijn volledig op maat te leveren naar klantwens. Daarnaast is er een standaard model beschikbaar tegen een scherpe prijs. Wilt u graag persoonlijk advies? Neem gerust vrijblijvend contact op met onze goederenlift specialisten. 

Wat zijn uw voordelen van een STAPRO kolomlift?

Perfect voor kleine ruimtes

De modulaire opbouw maakt een goederenlift met hefmast geschikt voor een bestaande liftschacht of voor in beperkte ruimtes.

Zeer voordelige oplossing

Een hefmast goederenlift maakt slim gebruik van bouwkundige voorzieningen en is daardoor een zeer voordelige oplossing.

Ook de afscherming precies op maat

Eventueel benodigde afscherming of toegangsdeuren worden door STAPRO volledig op maat gemaakt voor optimaal ruimtegebruik.

Unieke techniek

De goederenliften met hefmast van STAPRO hebben een unieke en innovatieve techniek waardoor ze stabieler en veiliger zijn en minder onderhoud nodig hebben.

Onze kolomliften

Hefvermogen kolomlift

Een STAPRO kolomlift is verkrijgbaar met een hefvermogen van 400kg tot 10.000kg. Afhankelijk van de afmetingen en het hefgewicht kunnen hiervoor één of meerdere hefmasten gekoppeld worden. 

Volgens de Europese normen dient het hefgewicht van de kolomlift minimaal 200kg per m² oppervlakte te zijn. Voor een netto lift oppervlakte van 5 m² heeft u dus een goederenlift nodig met een minimaal hefvermogen van 1.000kg. Deze Europese regelgeving is ervoor bedoeld om overbelasting te voorkomen. Daarnaast kunnen de STAPRO kolomliften ook voorzien worden van een nauwkeuring gewicht meet systeem. Zo weet u precies hoeveel gewicht u aan het heffen bent! 

kolomlift / hefmast goederenlift

Afmetingen kolomlift

De afmetingen van een goederenlift zijn vaak afhankelijk van de beschikbare ruimte en de te heffen goederen. Doordat STAPRO alle kolomliften zelf ontwikkelt en produceert, zijn vrijwel alle afmetingen mogelijk. Hierdoor kan STAPRO voor elke situatie de meest efficiënte goederenlift leveren zodat u kosten bespaart.  

De kolomliften van STAPRO zijn geschikt voor één enkele of meerdere verdiepingen met verschillende hefhoogtes. Standaard is een kolomlift van STAPRO geschikt voor hefhoogtes tot 12 meter hoog.  Voor hefhoogtes hoger als 12 meter heeft STAPRO speciale kolomliften.

Afscherming voor de kolomlift

De STAPRO hefmast goederenliften ook wel kolomlift genoemd, zijn leverbaar met vasthoudbediening of automatische overname besturing. Bij vasthoudbediening van de goederenlift worden er een aantal aanvullen veiligheden ingebouwd waardoor extra afscherming niet altijd noodzakelijk is. Bij overname besturing van de goederenlift dient er vaak wel extra afscherming voorzien te worden tegen mogelijk klemgevaar.
Deze afscherming in de vorm van hekwerken wordt door STAPRO ontwikkeld en geproduceerd in in Nederland in eigen huis. Hierdoor sluit de afscherming altijd perfect aan op uw goederenlift met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.
Voor de bescherming van uw goederen kan de hefkooi voorzien worden van zijwanden van 1,1m hoogte met toegangsdeur. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor een volledig gesloten hefkooi met zijwanden van 2,1m of hoger. Met een STAPRO kolomlift zijn uw producten altijd perfect beschermt tijdens het heffen!

kolomliften

De kolomlift is geschikt voor elke locatie

Een kolomlift van STAPRO is opgebouwd uit losneembare modules.
Hierdoor is dit type goederen lift zeer geschikt om te plaatsen in kleine ruimtes, een bestaande liftschacht of door een smalle vloeropening.
Alle modules zijn volledig plug and play geassembleerd zodat de installatie op locatie snel en makkelijk verloopt, vaak al binnen 1 dag gerealiseerd.

Een maatwerk of standaard kolomlift

Met een kolomlift op maat maakt u optimaal gebruik van de kostbare ruimte. Daarnaast past een op maat gemaakte goederenlift ook perfect in uw bestaand proces waardoor u snel en efficiënt kunt werken en daardoor tijd en kosten bespaart. De kolomliften van STAPRO zijn modulair opgebouwd. Hierdoor kan er eenvoudig een maatwerk goederenlift samengesteld tegen een scherpe prijs. Voor situaties waar de afmetingen van ondergeschikt belang zijn is er ook een volledig standaard kolomlift van STAPRO beschikbaar. Deze is plug and play en door iedereen te plaatsen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten voor persoonlijk advies.

Bouwkundige voorzieningen voor de kolomlift

De hefkooi van een kolomlift verplaatst zich langs een verticale geleider of hefmast. Deze hefmast dient aan het gebouw bevestigt te worden tegen een muur of aan een stalen balk. De hefmasten van STAPRO kolomliften zijn extra stabiel uitgevoerd waardoor deze vaak maar één bevestigingspunt nodig hebben. Door het slimme ontwerp van een STAPRO kolomlift heeft de hefkooi een zeer lage bouwhoogte. Hierdoor kan er met een kleine oprijplaat gewerkt worden of is de benodigde putdiepte gering.

Daarom kiest u voor een kolomlift van STAPRO

Vrijblijvend gesprek?

STAPRO direct benaderen

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met u op.