Zelfdragende goederenlift

Kies voor kwaliteit met STAPRO zelfdragende goederenliften, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Modulair ontwerp voor elke ruimte. 

Zelfdragende goederenliften

Zelfdragende goederenlift

Een STAPRO zelfdragende goederenlift is de ideale oplossing om uw goederen snel, veilig en efficiënt tussen verdieppingen te verplaatsen. Dit type goederenlift heeft een volledig zelfdragende schacht en kan overal geplaatst worden. Alle STAPRO zelfdragende goederenliften zijn geheel naar klantwens op maat te leveren. Wilt u graag persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Wat zijn uw voordelen van een STAPRO zelfdragende goederenlift?

Volledig vrijstaande liftschacht

De zelfdragende goederenliften van STAPRO hebben een volledig zelfdragende liftschacht en kunnen daardoor overal staan zonder bouwkundige aanpassingen.

Plaatsing in 1 dag

De zelfdragende goederenliften van STAPRO zijn volledig prefab gemonteerd en zijn daardoor zeer snel en eenvoudig te plaatsen.

Unieke techniek

Een zelfdragende goederenlift van STAPRO heeft een unieke techniek waardoor deze stabieler en veiliger is en minder onderhoud nodig heeft.

Binnen en buiten toepasbaar

De zelfdragende liftschacht is naast de uitvoering in veiligheidsgaas ook uit te voeren in dichte panelen waardoor deze goederenliften zelfs geschikt zijn voor buiten of in openbare ruimtes.

Zelfdragende goederenliften van STAPRO

Hefvermogen zelfdragende goederenlift

De STAPRO zelfdragende goederenlift is leverbaar met een hefvermogen van 500kg tot 10.000kg. Door de directe aandrijving van deze goederenliften zijn deze liften zeer stabiel, ook bij hoge hefvermogens. 

Volgens de Europees geldende normen dient het hefgewicht van een goederenlift minimaal 200kg per vierkante meter te zijn. Voor een lift met een netto vloeroppervlakte van 5 vierkante meter heeft u dus een minimaal hefvermogen van 1.000kg nodig. Deze regelgeving is er voor om overbelasting te voorkomen. Daarnaast kunnen de STAPRO zelfdragende goederenliften voorzien worden van een nauwkeurig meetsysteem voor het hefgewicht. Zo weet u precies hoeveel gewicht u in de goederenlift hebt staan. 

 
goederen lift
goederenheffers met dichte hefkooi

Afmetingen zelfdragende goederenlift

De afmetingen van een zelfdragende goederenlift zijn meestal afhankelijk van de afmetingen van de te heffen goederen en de beschikbare ruimte. Doordat STAPRO alle zelfdragende goederenliften in eigen huis produceert en ontwikkelt zijn bijna alle afmetingen mogelijk. U krijgt hierdoor de best passende lift zodat u kosten bespaart. 

Door de dubbelzijdige ophanging van deze goederenliften is de hefkooi zeer stabiel, ook bij grote afmetingen. Standaard zijn de STAPRO zelfdragende goederenliften geschikt voor meerdere verdieppingen tot 12 meter hefhoogte. Voor verdieppingen hoger als 12 meter heeft is er een speciale uitvoering leverbaar.

Afscherming zelfdragende goederenlift

Een zelfdragende goederenlift wordt voorzien van een zelfdragende liftschacht. Deze liftschacht is volledig afgeschermd zodat deze veilig is voor klemgevaar. Er is dus geen kostbare extra afscherming noodzakelijk. Voor deze afgeschermde liftschacht is er keuze tussen veiligheidsgaas of dichte panelen. 

Een goederenlift met dichte panelen is bestand tegen weersinvloeden en kan ook buiten geplaatst worden. Ook voor de bescherming van uw goederen is een zelfdragende goederenlift een goede keuze. Zo kan de hefkooi voorzien worden van zijwanden van 1,1m hoogte met toegangsdeur. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor een volledig gesloten hefkooi met zijwanden van 2,1m of hoger.  Met een STAPRO hefmast goederenlift zijn uw producten altijd perfect beschermt tijdens het heffen! 

 
goederenlift buiten met volledige bescherming
goederenlift

De zelfdragende goederenlift is geschikt voor elke locatie

Een STAPRO zelfdragende goederenlift heeft een volledig zelfdragende schacht. Hierdoor zijn er geen externe constructies noodzakelijk en kan deze goederenlift werkelijk overal staan. Het is zelfs mogelijk om de STAPRO zelfdragende goederenlift na plaatsing eenvoudig te verplaatsen. 

De liftschacht is op te delen in meerdere kleine modulaire schachtdelen waardoor deze ook in kleine ruimtes of door een smalle vloeropening te plaatsen is. Alle schachtdelen zijn volledig plug and play geassembleerd zodat de installatie op locatie snel en efficiënt verloopt. Vaak binnen 1 dag.

Bouwkundige voorzieningen

Door de zelfdragende liftschacht van een zelfdragende goederenlift zijn er geen bouwkundige voorzieningen noodzakelijk. 

Omdat de zelfdragende goederenlift een slim ontwerp heeft met dubbelzijde ophanging is de bouwhoogte zeer laag en kan er met een kleine oprijplaat gewerkt worden. 

Indien er geen oprijplaat gewenst is kan de lift in een liftput geplaatst worden waarbij de benodigde putdiepte gering is.

goederen lift
goederenlift

Een zelfdragende goederenlift op maat bij STAPRO

Met een zelfdragende goederenlift op maat maakt u optimaal gebruik van uw kostbare ruimte.

Daarnaast past een op maat gemaakte goederenlift ook perfect in uw proces waardoor u snel en efficiënt kunt werken en tijd en kosten bespaart. 

De zelfdragende goederenliften van STAPRO zijn modulair ontworpen. Daardoor kan STAPRO efficiënt een goederenlift op maat samenstellen en tegen een scherpe prijs leveren. Bekijk hier alle goederenliften.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten voor persoonlijk advies. 

Daarom kiest u voor een zelfdragende goederenlift van STAPRO

Vrijblijvend gesprek?

STAPRO direct benaderen

Offerte aanvragen

Vul het onderstaande formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met u op.